Előfizetői tartalom

A multik új hadszínteret nyitottak a kormány ellen, Brüsszel lépéskényszerben

Portfolio
Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságában már a múlt hónapban kibukott, hogy több német multinacionális vállalat is az Európai Bizottság elé vitte az Orbán Viktor vezette kormány törvénykezési gyakorlatát, diszkriminatív és versenykorlátozó szabályokra hivatkozva. Amellett hogy az EP-bizottság egy feltáró delegációja érkezik Magyarországra, egy elmarasztaló jelentéssel is nyomást helyeznek az Európai Bizottságra, hogy tegyen lépéseket, ami az uniós források kifizetésére is kihathat.

Április végén, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának ülésén derült ki, hogy több Magyarországon jelen lévő külföldi nagyvállalat emelt panaszt a magyar kormány törvényei ellen. Főként a német tulajdonú kiskereskedelmi láncok véleményéről esett szó a meghallgatások nyilvános részén, mivel ezek a cégek a különadókat, árstopokat és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés