Előfizetői tartalom

Újra a magyar kormány tiltakozik az EU-s szankciós lista miatt

Portfolio
Az Josep Borrell külügyi főbiztos javaslata alapján az Európai Unió egy újabb szankciós körben 71 személyt venne fel a büntető lajstromba, akik aktívan segítik Oroszország Ukrajna elleni hadjáratát. Magyarország azonban nem engedné az uniós szankciós listára felkerülni három személyt. Köztük van az ukrán gyerekek deportálását segítő tatárföldi elnök is.

Péntek reggel már a Politico megszellőztette, hogy ismét Magyarország emelt kifogást az uniós szankciós lista bővítése ellen. A magyar kormány már többször is kérte, hogy egyes magánszemélyeket vegyenek a lajstromból, közülük a leghíresebb Kirill pátriárka esete, de februárban több közép-ázsiai partnerország kérésére hivatkozva üzletembereket is kihagyott volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés