Előfizetői tartalom

Eurobarométer: egyre kevesebb magyar szereti az EU-t

Portfolio
A legfrissebb Eurobarométer-felmérés szerint Magyarországon romlott az EU megítélése. A kutatás szerint már csak tízből négy magyar állampolgár van pozitív véleménnyel az Európai Unióról, ugyanakkor ötven százalékuk semleges álláspontot foglal el. Ezen adatok érdekességét fokozza, hogy az elmúlt hónapokban öt százalékkal csökkent azoknak a száma, akik jónak tartják Magyarország EU-tagságát – számolt be a Szabad Európa.

A részletesebb elemzés szerint még így is 54 százalékos tartja pozitívnak a magyar uniós tagságot. Viszont összességében az EU-ról, mint közösségről a semleges álláspontot képviselők aránya is magas, 47 százalék, míg a negatív véleménnyel rendelkezők is 12 százalékot tesz ki. Az uniós tagság előnyeit értékelők aránya az EU-átlagot meghaladva, 73 százalék. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés