Előfizetői tartalom

Olaf Scholz veheti kezébe az Orbán Viktor által vétózott költségvetési vitát

Portfolio
A december közepi uniós csúcson a magyar kormányfő egyedüliként vétózta meg a közös költségvetés felülvizsgálatát, mely az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatást is tartalmazná. Olaf Scholz német kancellár a február 1-re összehívott rendkívüli EU-csúcstalálkozón már lezárná a vitát, de közben nyomást helyezne az eddig kevés hadisegélyt folyósító Franciaországra és Olaszországra is. Egy kompromisszumos javaslattal állt elő Orbán Viktor is, hogy egy új feltétellel megszavazza a javaslatot.

Olaf Scholz német kancellár szerint sürgősen kell egy átfogó európai terv, amely megerősíti Ukrajna védelmét az orosz agresszióval szemben. Vlagyimir Putyin elhúzódó háborújának rideg valósága óriási nyomást helyez a különböző európai vezetőkre – főleg Németországra, Franciaországra, Olaszországra, Spanyolországra és Lengyelországra –, hogy tartsák ígéreteiket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés