Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: különalkuval hozzájárulna Magyarország az ukrajnai fegyvervásárlási alap felállításához

Portfolio
Egy új brüsszeli kompromisszumos javaslat figyelembe venné Magyarország azon régóta hangoztatott álláspontját, hogy nem szállít fegyvert Ukrajnának úgy, hogy az új ukrajnai fegyvervásárlási alapba fizetendő magyar állami összegeket halált nem okozó fegyverekre költenék – tudta meg a Politico az anyagról, amelybe betekintést nyert. Sőt, a németek által szorgalmazott további kompromisszum alapján az is elképzelhető, hogy nem is az alapba fizetné be Magyarország a rá eső évi 23 milliárd forintot, hanem direktben segítené Ukrajnát, és így ezt le lehetne vonni az alapba történő befizetési kötelezettségből.

A lap kedd reggeli brüsszeli hírlevele azt jelzi: a most csütörtöki EU-csúcson a tagállami vezetők megállapodásra készülnek az Európai Békekeretet (EPF) felváltó, évi 5 milliárd eurós, Ukrajna Eszköz témájában, amelyhez tehát a magyar kormány is hozzájárulását adná a fent jelzett különalkuval. Az ezzel kapcsolatos hajlandóságot már a múlt szerdai tagállami nagyköveti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés