Előfizetői tartalom

Mozgosítja hadiparát az EU, Brüsszel kinyitja a kasszát

Portfolio
Az ukrajnai konfliktus harmadik évéhez közeledve az Európai Unió pénzügyminiszterei megvizsgálják a védelmi kiadások növelésének finanszírozási lehetőségeit. Vincent Van Peteghem belga pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy fontos megvizsgálni az Európai Beruházási Bank (EBB) szerepét a védelemmel kapcsolatos kihívások finanszírozásában, olyan prioritásokkal együtt, mint a zöld és a digitális átállás – számolt be a Bloomberg.

Az EU célja, hogy az évek óta tartó alulköltekezés után újjáéleszti védelmi iparát, és a javasolt megközelítések között szerepel a közös hitelfelvétel és az EBB eszközeinek kihasználása is. Míg egyesek közös költségvetési eszközöket javasolnak a versenyképesség és a biztonság fokozása érdekében, a védelem finanszírozását jelenleg az egyes uniós kormányok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés