Előfizetői tartalom

Az EU szerdán megoldhatja Ukrajna legnagyobb harctéri problémáját

Portfolio
Az Európai Unió országainak képviselői folyamatos megbeszéléseket folytatnak az uniós védelmi alapról (Defensc Fund), hogy a jövőben az EU-n kívülről származó fegyverek vagy lőszerek vásárlását is engedélyezzék. Korábban Franciaország ennek erősen ellenállt, mivel Emmanuel Macron elnök azt akarta, hogy az európai hadiipari cégektől vásároljanak. Most viszont már Párizs is hajlik a kompromisszumra.

Szerdán újra összeülnek az EU-tagállamok nagykövetei, hogy arról egyeztessenek, miként láthatnak el Ukrajnát fegyverekkel és lőszerekkel. A tárgyalások célja, hogy megteremtsék a kényes egyensúlyt, és kezeljék a védelmi felszerelések beszerzésének kizárólag az európai védelmi iparra való korlátozásával kapcsolatos aggályokat, valamint hogy a védelmi alapot pénzzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés