Az oroszoknak lobbizó diplomaták buktak le az EU-ban
Uniós források

Az oroszoknak lobbizó diplomaták buktak le az EU-ban

Portfolio
Kína, Szaúd-Arábia és Indonézia diplomatái csendben lobbiznak az Európai Unió intézményeinél, hogy álljanak ellen az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nyomásának az Ukrajna 2022-es megszállása óta befagyasztott több mint 200 milliárd eurónyi orosz állami vagyon lefoglalásával kapcsolatban. Az EU célja, hogy ezeket a pénzeszközöket Ukrajna újjáépítési erőfeszítéseire fordítsa részben vagy egészben, míg Oroszország ezt lopásnak nevezte.

Kína, Szaúd-Arábia és Indonézia szkepticizmusuknak adtak hangot, hogy az Európai Unió vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a szankciók által befagyasztott orosz vagyonelemeket hogyan irányíthatnák Ukrajnának. A jelenlegi tervek csak a 200 milliárd eurónyi eszközök újrabefektetésén realizált hozamokat utalnák csak el Kijevnek, de sokan ezt a javaslatot is ellenzik.

A Politico szerint a most lobbizó nemzetek attól tartanak, hogy olyan precedenst teremtenek, amely a jövőben más országok befagyasztott vagyonát is veszélyeztetheti. Míg a nyugati uniós országok jogi aggályok és az euróövezet esetleges destabilizálódása miatt ellenzik a teljes elkobzást, a költségvetési vitákkal küszködő Egyesült Államok és az Egyesült Királyság vonzónak tartja az Ukrajna számára nyújtott alternatív finanszírozási lehetőséget.

Hasonlóan a múltbeli esetekhez, amikor bizonyos nemzetek közvetve segítették Oroszországot az ukrajnai konfliktus közepette, ezek a kínai, szaúdi és indonéz diplomaták közvetítőként járhatnak el az orosz érdekek védelmében. A helyzetet tovább bonyolítják a lehetséges jogi következményekkel és gazdasági következményekkel kapcsolatos aggodalmak, beleértve a pereket és a piaci instabilitást.

Az elkobzott orosz vagyon felhasználásával kapcsolatos kérdéseket a G7-ek közelgő pénzügyminiszteri találkozóján fogják megvitatni, és a globális kapcsolatokra és a pénzügyi stabilitásra gyakorolt lehetséges következmények függőben vannak.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
adózás adó kettősadózás adórendszer adótörvény beszámoló szja szja-bevallás