Még két feladatot kapott Orbán Viktortól Lázár János

2018. november 5. 23:37    
nyomtatás
 
Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett hétfőn megjelent kormányhatározat értelmében Lázár János újabb kormánybiztosi feladatokat lát el november 6-ától.


Az eddig is ismert volt, hogy Lázár János - parlamenti képviselősége mellett - augusztus 15-étől a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosi feladatokat is ellátja (ebben a tisztségében tett bejelentéseket, melyeknek meg is lett a fogadtatásuk), valamint, hogy október elsejétől kormánybiztosként felel a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság által ellátott állami feladatok koordinálásáért.

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint újabb kormánybiztosi feladatokat kap a korábbi miniszter. Ezek szerint:
  • részt vesz a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek előkészítésének koordinálásában. A kormánybiztos munkája során figyelemmel kíséri a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt, Hódmezővásárhely-Szeged tram-train mintaprojekt végrehajtását, valamint
  • a kormánybiztos feladata a regionális jelentőségű, határon átnyúló, Szeged-Szabadka-Baja vonal kialakításának koordinációja

A kormánybiztos tevékenységét a feladatköre szerint illetékes állami vezetőkkel, a Csongrád Megyei Kormányhivatallal szoros együttműködésben látja el - mondja ki a határozat, mely arról is rendelkezik, hogy a biztos tevékenységét közvetlenül Orbán Viktor irányítja és díjazást ezért sem kap a politikus.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Kovács Tamás

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium