Megvan Pálinkás utóda az Innovációs Hivatal élére

2018. július 11. 11:42    
nyomtatás
 
Birkner Zoltán, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának eddigi igazgatója, kerülhet az új névvel futó Nemzeti Innovációs Hivatal élére - értesült a Magyar Hírlap.


Birkner Zoltán tizennyolc évet töltött el a felsőoktatási intézmény élén. Munkáját idén a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésével ismerték el, amelyet többek között az innovációmenedzsment elméleti és gyakorlati területén folytatott kutatásaiért vehetett át.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter múlt héten a lapnak adott interjúban már jelezte, hogy rövidesen megtörténhet a július elsején felmentett Pálinkás József utódának kinevezése és azt is rögzítette: az a célja, hogy a hivatal a jövőben alapvetően az innovációval és kevésbé a kutatással foglalkozó hivatalként működjön.

Ehhez olyan vezetőre van szükség, aki maga is érti azt, hogy mit jelent a vállalati innováció vagy a start up vállalkozás, továbbá ismeri a vállalatok és az egyetemek kapcsolatát, amellett, hogy kutatói tevékenységet is folytatott
- fogalmazott akkor.

A Palkovics László miniszter és a Magyar Tudományos Akadémia között a kutatásfinanszírozás témájában kibontakozott vitáról, annak tartalmáról alábbi cikkeinkben írtunk:

2018.07.06 11:42 Palkovics: nem jó az MTA javaslata, jön az eredményhirdetés az innovációs pályázatoknál

2018.06.29 10:00 Magyar Tudományos Akadémia: Tudós Társaság vagy baráti társaságok Barátságos Mulató Háza?

2018.06.22 09:55 MTA: közel a megegyezés?

2018.06.15 15:02 Az MTA tárgyalni szeretne a kormánnyal

2018.06.15 13:52 Az MTA elnöke nem lát garanciákat arra, hogy megőrizhetik a függetlenséget

2018.06.14 18:05 Az innovációs minisztériumhoz kerülnek a kutatóintézeti pénzek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium