Egy hónappal kitolták a nagy élelmiszeripari EU-pályázat beadási határidejét

2019. február 11. 17:40    
nyomtatás
 
Most pénteken, február 15-én, délről március 18-án délre kitolta a pályázat kiírója az "Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel" című felhívás benyújtási határidejét - jelent meg hétfő késő délután a hivatalos uniós pályázati oldalon.


A GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú, 71 milliárd forintos keretösszegű kombinált hitelprogramnak most pénteken lett volna a szakaszos beadás szerint az utolsó beadási határideje, de a kiíró úgy ítélte meg, hogy egy hónapos kinyújtást még lehetővé tesz.

Ez részben érthető is, hiszen a 71 milliárd forintos keretösszege a hivatalos adatbázis szerint mintegy 36 milliárd forintnyi a beadott vissza nem térítendő támogatási igény (105 darab), amelyhez legalább ekkora összegű hitelt is fel kell venni, így az együttes támogatási igény nagyjából 72 milliárd forintnál járhat, így lehet még mozgástér a további igények befogadásához.

Közben ma egy másik (Vidékfejlesztési Programból finanszírozott) uniós pályázatnál azt a döntést közölte a kiíró, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott, Széchenyi 2020 keretében megjelent "Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása" című (VP5-4.1.6-4.2.3-17 kódszámú) felhívás vonatkozásában a Felhívás 4.3. pontjában foglaltak és a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 53. § (1) és (1a) bekezdése alapján az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét 2019. február 19. napján 00 órától felfüggeszti.

Frissítés: egy február 12-én kiadott újabb módosítás szerint a felfüggesztést "2019. február 20. napján 00 órától" fogja megtenni a kiíró.


A hivatalos adatbázis szerint ennél a pályázatnál 422 támogatási igényt nyújtottak már be 24,6 milliárd forint összegben, de a kiírás szerint 35 milliárdos a támogatási keret két célterület együtteseként. Így tehát a pályázat bezárásáról hamarabb érkezett a hír, mint az elméleti keret, de persze könnyen elképzelhető, hogy a következő egy hétben bezúduló igényekkel együtt a keret végülis kitöltésre kerül.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium