Két évvel kitolják az EU-s állami támogatási szabályok hatályát

2019. január 9. 17:45    
nyomtatás
 
Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy 2020 decemberéhez képest két évvel kitolja az EU-s állami támogatási szabályrendszer hét fontos területén a szabályok hatályát és közben elindít egy felülvizsgálatot a szabályok tartalmáról, illetve arról, hogy esetleg még tovább tolja-e ki az említett szabályok hatályát - közölte a minap a brüsszeli testület.


A rövid közlemény emlékeztet rá, hogy az uniós állami támogatási szabályrendszer jelentős átalakításokon esett át 2012 óta és így a tagállamokban zajlik az állami támogatási döntések 97%-a, azaz a Bizottságnak csak a fokozott torzító hatással járó támogatási döntésekben van illetékessége. Így tehát a tagállamokban gyorsan meg tudnak születni az állami támogatási szabályrendszer keretében a befektetés- és foglalkoztatás ösztönző, illetve egyéb támogatási döntések.

Mivel közeleg néhány részterületen a szabályok hatályának lejárata (2020. december), ezért az üzleti kiszámíthatóság érdekében a Bizottság most azt közölte: azt tervezi, hogy ezek hatályát két évvel 2022 decemberéig kitolja és egyúttal egy "fitness ckech" vizsgálatot is elindít a szabályok tartalmáról, hogy esetleg szükséges-e még tovább kitolni a hatályukat, vagy módosítani a tartalmukat. A két éves hatály kinyújtás többek között a csekély összegű (de minimis) és a regionális támogatási jogcímen nyújtott támogatási szabályokra is érvényes, ami azért lényeges, mert ezek idehaza is gyakran előforduló támogatási jogcímek az uniós pályázati kiírásokban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium