Előfizetői tartalom

Ezermilliárdos dokumentumot kap holnap Orbán Barrosótól (2.)

Portfolio
Holnap 12:30-kor az Országház Delegációs termében ünnepélyes keretek között adja át José Manuel Barroso, az Európai Bizottsági leköszönő elnöke Orbán Viktor kormányfőnek a 2014-2020-as fejlesztési időszakra vonatkozó, nagy jelentőségű Partnerségi Megállapodást. A dokumentumban lefektetett keretek alapvetően meghatározzák Magyarország következő 7 éves fejlesztéspolitikáját, hiszen a magyar társfinanszírozással együtt összesen mintegy 25,4 milliárd eurónyi fejlesztési forrást rögzítenek, ami folyó áron jelenleg 8000 milliárd forintot tesz ki.

Amint beszámoltunk róla: a fontos dokumentum tartalmáról augusztus végén született meg szakértői szinten az egyezség, az anyag az európai strukturális és beruházási alapok országos szintű optimális felhasználására vonatkozó stratégiát határozza meg. A megállapodás 21,9 milliárd euró beruházás előtt nyitotta meg az utat a 2014 és 2020 közötti kohéziós politikai támogatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés