Üzlet

Tendert nyert a NABI?

Portfolio
A tegnapi cikkünkben már foglalkoztunk a Nabival kapcsolatban megjelent nyilatkozattal, amely több érdekes, de nem konkrét információt tartalmazott a társasággal kapcsolatban. A Portfólió utána járt az információknak és ma sikerült elérni Horváth Pétert, a Nabi pénzügyi igazgatóját.

Megkérdeztü k, hogy a los angeles-i tender esetében hol tartanak a tárgyalások: elképzelhető-e, hogy a társaság megnyerte a tendert és már a szerződésről tárgyalnak a felek. A pénzügyi igazgató ezzel kapcsolatban nem volt hajlandó semmi információt mondani. Véleményünk szerint ez is sokat jelent, mert ha még az eredményhirdetés előtt állna csak a Nabi, akkor azt valószínűleg elárulták volna. A tender értéke 75 m USD, ami az opciókkal együtt 486 m USD rendelésállományt 15%-kal növelné. Az új terméknek ráadásul magasabb a fedezeti hányada. Jelentős pozitív hatása lenne a tender megnyerésének a társaság megítélésében is, mivel az elemzők a legnagyobb kockázati tényezőnek a fejlesztés sikerét jelölik meg. Az USA tagállamai közül a legszigorúbb környezetvédelmi előírások Kaliforniában vannak, így minden bizonnyal jó esélye volt/van a Nabinak, hiszen az új technológiának köszönhetően alacsonyabb a károsanyag kibocsátása az ajánlott busznak.

A társaság európai terveiről Horváth Péter elmondta, hogy amennyiben megindulna a nyugat-európai értékesítés, akkor a Nabi valószínűleg megteremti az új karosszéria gyártásához szükséges feltételeket idehaza. Ennek a beruházásnak a költsége nem jelentős, 1 m USD alatt van. A buszok összeszerelése ko-operációban történne valamelyik európai gyártóval, de az együttműködés formájáról (közös vállalat, vagy csak beszállítás) nem kívánt nyilatkozni.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde