Üzlet

Ülésezett a Tőzsdetanács

Portfolio
A Tőzsdetanács tegnapi ülését követően ma tájékoztatta a sajtó képviselőit Simor András a BÉT elnöke és Dr. Dunavölgyi Mária a BÉT megbízott ügyvezető igazgatója.

A napirendi pontok közül a leghangsúlyosabb az idei költségvetés megtárgyalása volt, amit a Tőzsdetanács elfogadott, és a Közgyűlés elé terjeszt. Simor András szívesen használta volna azt a kifejezést, hogy az idei költségvetés minden eddiginél jobb lett, de hamar helyesbített a megalapozott jelzőre, nehogy az emberek másra asszociáljanak. A BÉT tervei szerint idén 1.9 mrd Ft bevételt ér el, s 1.6 mrd Ft kiadással számol. Ebben az összegben nem szerepel az MMTS II költsége, mivel a legújabb tárgyalások szerint a kereskedési rendszer szállítása és így a fizetés is áttolódik 2000-re. Az újabb beruházás megközelítőleg 500 m Ft-ba kerül majd a tőzsdetagoknak, ammennyiben az áprilisi közgyűlésen e mellett döntenek. A Tőzsdetanács két alternatívát terjeszt majd fel döntésre, ezekről azonban nem adtak információt. Azt azonban sejtetni engedték, hogy az MMTS II a tőzsde 3 éves üzleti terve alapján hitel felvétele nélkül finanszírozható, de továbbra is megosztja a döntéshozókat. A dilemma a beruházás megtérülése miatt van, mivel ez egyáltalán nem tűnik biztosnak. Abban viszont a többség egyet ért, hogy a derivatív szekció fejlesztése szükséges, s ha önmagában nem is hoz akkora bevételt, de a kapcsolódó piacokon a forgalom bővülését elősegítheti. A határidős kereskedés valamilyen módon hamarosan gépre kerül, az opciós piac régen húzódó beindításával viszont megvárják az új redszert.

A költségvetésben nem szerepel a Keler Rt. által fizetendő osztalék, de a Tőzsdetanács felhatalmazást kér a tagoktól, hogy dönthessen a felhasználásban és ne kelljen új közgyűlést összehívnia. Érdekességgént említésre került, hogy a BÉT a költségvetés készítésekor készített egy pesszimista, egy konzervatív és egy optimista scenáriót is a kereskedés volumenének alakulására. A részvénypiacra ezek a becslések a következőek: -8%, 6%, 23%. A piac az első két hónapban az otimista verziót igazolta, a március azonban hamar kiderült, hogy két hónapból nem szabad még levonni a következtetéseket.

A közgyűlés fog dönteni az új könyvvizsgáló személyéről, egy megbírságolt brókercég és bróker fellebbezéséről, a Tőzsdetanács, a Felügyelő Bizottság és az Etikai Bizottság 1-1 fővel történő kibővítéséről, a tagok díjazásáról és a Béta Stock Kft. Megszüntetéséről.
Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde