Előfizetői tartalom

Hírháttér: Slovnaft

Portfolio
A szlovák sajtó széles körben publikált információi szerint a MOL az esélyes pályázó a Slovnaft irányító pakettjének megszerzésére a versengő trióból (ÖMV. PKN, MOL). A jelenlegi piaci információk szerint a Slovnaft gyakorlatilag bármelyik nap kihirdetheti, hogy mely partnerrel szeretné folytatni tárgyalásait a stratégiai szövetség kialakításáról. Számtalan kulcsfontosságú kérdést megválaszolatlanul hagyva (melyek jelentős része jó esetben is csak az érintett felek előtt ismert), ezeket csupán megfogalmazva az alábbi rövid áttekintést adjuk a szlovák nemzeti olajtársaságról.

A vállalat profilját tekintve integrált olajipari társaságról beszélhetünk, mely a MOL-lal szemben nem foglalkozik gáz kitermeléssel és kereskedelemmel. A társaság pozsonyi olajfinomítója a Csehszlovák Köztársaság fennállása idején a jelenleg két független állam teljes keresletének kielégítésére lett méretezve. A társaság teljes nyersanyag szükségletét orosz forrásból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés