Előfizetői tartalom

Gazprom: betörés az árampiacra

Portfolio
A világ legnagyobb gázkészleteit birtokoló orosz Gazprom belépését tervezi az árampiacra. Pontosabban fogalmazva immár a konkrét lépéseknél tart, a társaság ugyanis több személyt is delegált a legnagyobb orosz áramszolgáltató, az UES igazgatóságába, miután egy nyilvánosságra nem hozott mértékű részesedést vásárolt.

Alexei Miller, a Gazprom vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy "Mi integrált és divezifikált energia - hangsúlyozom energia - társaságként, ezen a területen a világ egyik vezető vállalataként kívánjuk meghatározni a Gazpromot." A Financial Times-nak nyilatkozva Miller elmondta, hogy jelenleg nincs terv a Gazprom felszabdalására, a társaság csak a jelenlegi formában tudja elérni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés