Előfizetői tartalom

Együttműködési megállapodást írt alá az OMV és a Bulgargaz

Portfolio
Az OMV Gas GmbH, az OMV 100%-os tulajdonban lévő leányvállalata, és a bolgár Bulgargaz EAD megállapodást írt alá annak érdekében, hogy tovább erősítsék együttműködésüket a gázipari üzletágban. A megállapodást a felek június 2-án írták alá. Az OMV és a Bulgargaz már idáig is szoros kapcsolatban állt egymással a Nabucco vezeték projekben történő együttműködésük révén. A projekt célja, hogy 2011-ig kiépítsék a gázvezetéket Ausztria és Törökország között Bulgárián, Románián és Magyarországon keresztül.

Az OMV Gas és a Bulgargaz közötti megállapodás a gázpiaci liberalizáción alapul, az Európai Unió szabályainak és rendelkezéseinek megfelelően. A megállapodás érinti a technikai átviteli ügyleteket, az áruszállítási hálózatok és földalatti tároló helységek használatát valamint rendez olyan kereskedelmi kérdéseket is, mint például a Nabucco vezeték építésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés