Előfizetői tartalom

Csökken az Egis és a Richter OEP befizetése? Újabb módosítások...

Portfolio
Nem csak 2, hanem 5 sáv szerepel azon gyógyszer-gazdaságossági törvényt érintő módosító indítványban, melyet tegnap vitatott meg a parlament egészségügyi bizottsága. Az EÜM azonban továbbra is kiáll eredeti javaslata mellett, s a sávos rendszert diszkriminatív jellege miatt az Innovatívok is támadják. A módosítás nyertesei a generikus gyártók - többek között a Richter és az Egis - lehetnek.

A VG írása szerint a módosító indítvány azt tartalmazza, hogy az egyes termelői árakhoz az alábbi rabattok tartoznának:Mint ismertes, az elmúlt napokban olyan információk láttak napvilágot, mely szerint a fix, illetve nem fix támogatással rendelkező szerek 14, illetve 16%-os befizetése úgy módosulna, hogy az 5,000 Ft alatti termékek támogatása után 10, az ennél drágábbak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés