Előfizetői tartalom

Fotex: folytatódik az ingatlanvagyon rendszerezése

Portfolio
Csalódniuk kellett azoknak a befektetőknek, akik a Fotex részletes ingatlanportfóliójának megismerését remélték a gyorsjelentéstől, sőt a bevezetőből kikerült az a korábban sokak által éberen figyelt passzus, mely szerint a cég "a hagyományos kiskereskedelmi tevékenységből fokozatosan kivonul, s potenciálját az ingatlanbefektetés felé fordítja". A friss gyorsjelentés vonatkozó bekezdésében az "ingatlanbefektetés" helyett már "hatékonyabb működtetésű területek" szerepelnek, ám ez véleményünk szerint nem befolyásolja a Fotex részvényei mögött meghúzódó sztorit, hisz Várszegi Dávid korábbi portfolio.hu-nak adott interjújában már felhívta rá a figyelmet: a cég egy komplex vagyonkezelő, nem pedig tisztán ingatlanfejlesztő vagy hasznosító. A csapból továbbra is reorganizáció folyik, az eredmény-kimutatásban 2006 eddigi legjobb (200 millió forint körüli) üzemi eredményéhez szolid 50 milliós adózott eredmény társult. A cash állomány koptatása tovább folytatódott, a csoport pedig az utolsó fillérig visszafizette hosszúlejáratú hitelállományát, mely szintén megfelel a fent említett interjú tanulságainak.

Kapcsolódó cikkünk2006.02.28 08:10 Várszegi-interjú: a Fotex megújulásáról, ingatlanokról, részvényértékről A piros felkiáltójel.... 17%-os csökkenést mutat a Fotex csoport negyedéves árbevétele a bázisidőszakhoz képest, azonban a folyamatos reorganizáció miatt véleményünk szerint érdemesebb a negyedévről negyedévre történő alakulást figyelembe venni. Ilyen megközelítésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés