Előfizetői tartalom

Házipénztáradó: mit lép a PM az alkotmánybírósági döntés után?

Portfolio
"Semmiféle döntés nem született még azzal kapcsolatban, hogy mit fogunk csinálni" - jelentette ki Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke a tárca által tartott államháztartási sajtótájékoztatón. "Most készítjük elő, hogy csinálunk-e valamit, és ha igen, akkor milyen irányba indulunk el" - tette hozzá. A sajtófőnök jelezte: az indokolatlan készpénzállomány lecsökkentésével kapcsolatos célt nem adta fel a tárca.

Mint ismert, az Alkotmánybíróság az alaptörvénnyel ellentétesnek minősítette a házipénztáradóra a jövő évtől vonatkozó 20%-os adóterhet. Az indokolatlan készpénz-állomány kedvezményes lecsökkentésére idén szeptember-december között 10%-os adóteher mellett lenne lehetőség az elképzelések szerint. Egy mai sajtóbeszámoló szerint a PM szeretné eltörölni a kedvezményes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés