Előfizetői tartalom

Fókuszban az energia szektor

Portfolio
A tegnapi erősödést folytatva pluszban tartózkodnak az európai részvényindexek. Az olaj árának további emelkedése vevőket csalt az energia szektorba tartozó papírok piacára, amelyek ennek köszönhetően a legjobban teljesítők közé tartoznak. Az angol FTSE 100 0.3, a francia CAC 40 0.2, a német Dax 0.4%-kal került feljebb.

Az olaj januári határidős jegyzései a 62 dolláros szint fölé emelkedtek, így sok szakértő szerint elérhetővé vált a 65 dollár. Az energia szektorba tartozó BP 1.1%-ot, a Royal Dutch Shell 0.4%-ot emelkedett. A bányatársaságok is jól teljesítettek, az Antofagasta és az Xstrata egyaránt 1% feletti pluszban áll. A Danone 1% körüli mínuszban tartózkodik a párizsi tőzsdén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés