Előfizetői tartalom

Hatalmas zuhanás az USA-ban

Portfolio
Igen jelentős mértékű zuhanást mutattak a pénteki kereskedésben az amerikai részvényindexek, a Dow Jones csaknem 260 pontos mélyrepüléssel 2, a Nasdaq 3.8, az S&P 500 pedig 2.5%-kal került lejjebb. Az eladói nyomásra elsősorban a várakozásoknál kedvezőtlenebb munkaerőpiaci adatok kapcsán került sor. A pesszimista befektetői hangulat, illetve a kockázatvállalási kedv mérséklődése ma hajnalban az ázsiai börzéken is érezhető volt, a japán Nikkei 225 a pénteki jelentős hanyatlást követően ma újabb 1.3%-kal került lejjebb.

Kapcsolódó cikkünk2008.01.07 08:15Ázsia sem kerülte el az esést, csak a kínai index maradt talponAz amerikai részvényindexek az elmúlt napok csökkenését követően egészen a november végi lokális mélypontjukig süllyedtek, az elsősorban technológiai papírokat tömörítő Nasdaq index pedig már az alatt tartózkodik. A Nasdaq 3.8%-os pénteki esésére 2007. február 27 óta nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés