FONTOS Bejelentette a szlovák kormány: kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
 
Előfizetői tartalom

Újra jött a mélyrepülés az USA-ban - 10 hónapos mélységben a Dow

Portfolio
Ismét kíméletlenek voltak a befektetők a tengerentúli részvénypiacokat illetően, melyet ezúttal Ben Bernanke, a Fed elnökének beszéde váltott ki, melyben egy gyors, hatásos és átmeneti ösztönző terv elfogadását sürgette a Kongresszustól. A fentiek hatására felerősödtek a gazdasággal kapcsoaltos félemek így folyamatos eladói nyomás jelentkezett a piacokon, melynek eredményeként a Dow végül 10 hónapja nem látott szinten 12,159 ponton fejezte be a napot, ami 2.5%-os leértékelődést jelent. A társai sem úszták meg, hiszen az S&P500 2.95-kal, a Nasdaq100 pedig 2%-kal értékelődött le.

Ben Bernanke, a Fed elnöke tegnapi beszédében elmondta, hogy véleménye szerint a törvényhozók segíteni tudnak a gazdaság recesszióba süllyedésének elkerülésében, amennyiben egy gyors, hatásos és átmeneti ösztönző tervet fogadnak el. A Fed elnök ugyanakkor ismét hangsúlyozta, hogy nem vár recessziót, azonban hozzátette, hogy a Kongresszus lépései, valamint további kamatvágások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés