Előfizetői tartalom

A recesszió már beárazódott - Lehman Brothers, UBS stratégia

Portfolio
Az elmúlt 30 év egyik leggyorsabb esésének tanúi lehettek a befektetők az elmúlt napokban. A Lehman Brothers elemzői nem várnak recessziót 2008-ra, ám a mostani jelek szerint a piac ezt másképp gondolja, mivel a mostani csökkenéssel a befektetők gyakorlatilag már beárazták egy amerikai recesszió lehetőségét, sőt az európai papírok esetében is nagy valószínűséggel megmutatkozik a recessziótól való félelem. Az UBS markánsan megfogalmazott véleménye szerint viszont vételre ajánlja az amerikai részvényeket, mivel az elemzők véleménye szerint a tengerentúl meglehetősen alulértékeltnek számít a feltörekvő régiókhoz képest.

A Lehman Brothers szerint a mostani részvénypiaci esés az egyik leggyorsabb mértékű csökkenés volt az elmúlt 30 éves időtávot tekintve, ezzel a globális P/E mutató 11.7-re csökkent, mely a legalacsonyabb értéknek tekinthető az elmúlt 30 évben. Elemzők szerint a piac a mostani értékelési szinteket tekintve a vállalati profitok nagy csökkenésését várja, amire utal, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés