Előfizetői tartalom

MOL: új geotermikus energiavállalat jött létre

A MOL bejelentette, hogy 2008. július 30-án CEGE Közép-Európai Geotermikus Energia Zártkörű Részvénytársaság néven közös vállalat alapított az izlandi Enex hf. és az ausztrál Green Rock Energy International Pty. Ltd. társaságokkal. Az új vállalkozás célja geotermikus energia kutatása, termelése és értékesítése, illetve geotermikus erőművek és közvetlen termálhő szolgáltató technológiák létesítése. A három alapító tulajdonos egyenlően, 33 1/3 %-ban részesedik a közös vállalat 6 millió forintos alaptőkéjéből.
Az Enex hf. a világviszonylatban is élenjáró izlandi geotermikus energiaipar egyik vezető vállalata, a már működő geotermikus projektek létrehozása és működtetése által szerzett tapasztalataival segíti partnereit a közös vállalkozásban. A Green Rock Energy Ltd. ausztrál tőzsdei vállalat, amely hazájában a Magyarországon még nem alkalmazott, Hot Dry Rock technológiára...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái