Előfizetői tartalom

Japán volt a fekete bárány Ázsiában

Portfolio
Felemás elmozdulást mutatnak a főbb ázsiai részvényindexek, a Nikkei 225 1.3%-kal került lejjebb, miután a befektetők nem tudtak elvonatkoztatni a japán recessziótól, aminek következtében tetemes mínuszokban kergették a technológiai és a nyersanyagszektor szereplőit. A többiek közül az ausztrál S&P/ASX 200 0.7%-ot gyengült, míg a kínai Shanghai Composite 5.5%-ot izmosodott.

“A piaci szereplők globális szinten nagyon gyenge növekedéssel számolnak az elkövetkezendő évekre, a kormányok pedig láthatóan mindent megtesznek, hogy lendületet adjanak a gazdaságoknak különféle ösztönző csomagok formájában. Ázsiában viszont egy kicsit megkéstek az ilyen jellegű intézkedésekkel" - nyilatkozta a Marketwatchnak Jurg Kiener, a Swiss Asia Capital munkatársa.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés