Előfizetői tartalom

Ezt nézd! - Komoly értékvesztés a régióban

Portfolio
A nemzetközi színtéren is megjelenő válság hatására a régiós tőzsdék vállalatai átlagosan piaci értékük felét veszítették el kevesebb, mint másfél év leforgása alatt. A magyar és osztrák piac szenvedte el a legnagyobb értékvesztést, melyben talán annak is szerepe lehetett, hogy ezen országok bankjai a szektortársakénál nagyobb pofont kaptak a tőzsdei befektetőktől.

Az amerikai ingatlanpiaci problémák már tavaly elkezdték borzolni a kedélyeket, bár akkor a piaci szereplők többsége még úgy gondolta, hogy az nem fog szektorokon és határokon át is fertőzni. Ahogy telt az idő, a befektetők az amerikai recesszió rémképével, majd inflációs aggodalmakkal is megküzdöttek, de a nagy pofon ősz elején érkezett. A Lehman Brothers csődbe menetelét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés