Előfizetői tartalom

Nincs itt semmiféle válság: pozitív meglepetés a Zwack-tól

Sándor Dávid
Szemet gyönyörködtető első negyedéves teljesítményről adott számot tegnap a Zwack. Bár a részvényenkénti 1,300 forintos osztalék is kifizetésre került az időszak alatt, a részvényeseknek semmi félnivalójuk nincs, hamarosan jöhet az újabb 1,100 forintos ajándék a cégtől. A gyorsjelentés főbb pontjai: - ezúttal nem érvényesült a pozitív húsvéti szezonhatás, az árbevétel így is szinten maradt, - az exportpiaci bevételek tovább nőttek, már 11%-os az összesen belüli arányuk, - üzemi szinten nyereség úgy, hogy az elbocsátások egyszeri költségei ellene dolgoztak, - az egyszeri tételek nékül is sikerült felülteljesíteni az adózás előtti eredménycélt, - bár kifizetésre került az extra osztalék, részvényenként így is 1,500 forint feletti a cash állomány.

A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság mai gyorsjelentése a negyedik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedévek alatt a naptári (azaz 2009 első) negyedéveket értjük. A társaság a 2006-os negyedik negyedév során tette közzé először gyorsjelentését a megváltozott IFRS előírásoknak megfelelően. Ennek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés