Előfizetői tartalom

Mi változik 2010-től az ingatlanszektor adózásában?

Portfolio
A törvénytervezet két fő ponton érinti érzékenyen az ingatlanszektort. 2010-től ugyanis illeték terheli a főleg ingatlanvagyonnal rendelkező társaságokban történő részesedés megszerzését, továbbá társasági adó sújtja a külföldi tagot az ingatlannal rendelkező társaságban lévő részesedés elidegenítéséből származó nyereség után - mutat rá legfrissebb adóhírlevelében a PricewaterhouseCoopers (PwC). Felhívják figyelmet arra is, hogy a két törvény nem azonos fogalmi rendszert használ!

Társasági adó A Tao. 2010-től adóalanynak nevesíti és megadóztatja a külföldi személyt, amennyiben ingatlannal rendelkező társaságban meglévő részesedését értékesíti, tőkeleszállítással kivonja, apportként vagy térítés nélkül átadja. Ingatlannal rendelkező társaságnak minősül az adózó és belföldi ingatlannal rendelkező kapcsolt vállalkozásai, amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés