Előfizetői tartalom

Állami Nyomda: printing error

A várakozásoktól elmaradó harmadik negyedéves számokat tett közzé tegnap esti gyorsjelentésében az Állami Nyomda, melynek üzemi eredménye 25, nettó profitja pedig 19%-kal maradt el a Portfolio.hu által összeállított konszenzustól. A gyorsjelentés kulcstényezői az alábbiak: - a bevétel gyakorlatilag minden szegmensben zuhan; - a válság különböző csatornákon, de hatott a Nyomdára - nyilván nem pozitívan; - az exporttal nem volt gond; - az üzemi eredmény 40, a nettó profit 50%-kal esett vissza; - az Aegon tovább vette a papírokat, év eleje óta már 5%-kal növelte tulajdoni hányadát. A gyorsjelentés következtében véleményünk szerint negatív piaci reakció lesz tapasztalható a parketten, hiszen a számok nagyon gyengék lettek, s egyelőre nem látni, hogy mikor javul a környezet. Az eredmény következtében az éves EPS konszenzus borítékolhatóan csökkeni fog, így a jelenleg 8-as értéket mutató 12 havi előretekintő PE véleményünk szerint 11-es értékre ugrik majd.

A recesszió ide is elérkezett. A társaság konszolidációs körében január 1-től változás állt be, mivel két 50%-ban tulajdonolt leánycég (TipoDirect S.R.L. és Direct Services O.O.D.) működését, pénzügyi, működési politikáit és szabályzatait az Állami Nyomda ellenőrzi és kormányozza, így ezek a társaságok teljes körűen konszolidálásra kerülnek a Nyomda számaiba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés