Előfizetői tartalom

Elképesztő: januártól megint drágulhat az áram!

Portfolio
A Magyar Energia Hivatal honlapján megjelent a 2010-es árampiaci rendszerhasználati díjakra (RHD) vonatkozó javaslat. Az átviteli-rendszerhasználati díj körülbelül másfélszeresére növekedne, míg az elosztói díjak tekintetében a legtöbb esetben csökkenés következhet be. Amennyiben az előterjesztést a Közlekedési-, Hírközlési és Energiaügyi miniszter változatlan formában hirdeti ki, akkor egy átlagos lakossági fogyasztónak 2010-től havi 160 Ft-tal kell majd többet fizetnie a hálózatok használatáért, illetve a rendszerszintű szolgáltatásokért.

Az rendszerhasználati díjak között szerepel az átviteli rendszerirányítói díj, a rendszerszintű szolgáltatások díja (együtt: átviteli rendszerhasználati díj), az elosztói alapdíj, valamint egyéb elosztói díjak. Ezeken keresztül történik meg az átviteli, illetve elosztói hálózatok használatának megfizetése, a hálózatokat üzemeltető társaságok költségeinek megtérítése....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái