Előfizetői tartalom

Megkapja a 7,5+5 milliárdot novemberben a BKV a kormánytól

Portfolio
Miután a napokban visszavonta a közlekedési hatóság a BKV működési engedélyét és fél évre ideiglenes működési engedélyt bocsátott ki a súlyos anyagi gondokkal küzdő cég számára, a Nemzetgazdasági Minisztérium mai közleménye azt tartalmazza, hogy a kormány szerdai ülésén döntés született arról, hogy "átutalják a fővárosi cégnek azt a 7,5 milliárd forintot, amelyre még Bajnai Gordon kormánya tett ígéretet a 2010-es költségvetés terhére."

A közlemény szerint "a 2010-es költségvetés terhére odaígért támogatás kiutalásával egyelőre elkerüli a csődöt a végkielégítési és korrupciós botrányokban is érintett közlekedési cég. A kormány arról is döntött, hogy biztosítja azt az 5 milliárd forintos hitelgaranciát is, amelyet szintén Bajnai Gordon ígért meg Demszky Gábornak." A fenti két, kormány általi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés