Előfizetői tartalom

A Jobbik és a Fidesz szavazói inkább ellenzik a piaci energiaárakat

Portfolio
A magyarországi háztartások kétharmada ugyan továbbra is jónak tartja, a versenyt az energiaszolgáltatásban, a tisztán piaci árakat azonban 49 százalékuk nem támogatja - derült ki az energiainfo.hu és Forsense közös felméréséből. A fogyasztók megosztottságát jelzi, hogy a megkérdezettek 44 százaléka viszont, inkább támogatja, hogy az üzemanyagokhoz hasonlóan, tisztán piaci alapú ára legyen a földgáznak és a villamos energiának. A pártpreferenciákat vizsgálva azt láthatjuk, hogy a Jobbik és a Fidesz szavazói inkább ellenzik a piaci árakat, az MSZP és az LMP táborában viszont a támogatók vannak felülreprezentálva.

A piaci verseny támogatottsága változatlanul magas (69 százalék) a magyarországi háztartási energiafogyasztók körében, egy év alatt viszont 9 százalékot olvadt ez a tábor, és nagyjából ugyanennyivel gyarapodott azoknak a száma, akik kifejezetten ellenzik az energiapiaci liberalizációt - derült ki a novemberben készült, reprezentatív közvéleménykutatásból. Elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés