Előfizetői tartalom

Short tilalom indul mától több európai országban

Portfolio
A pénzügyi papírokra vonatkozó short pozíciók felvételére és tartására vonatkozó korlátozások mellett döntött Belgium, Franciaország, Olaszország és Spanyolország, derül ki az ESMA közleményéből. A korlátozások a mai naptól lépnek életbe. Az európai országokkal együtt egyre nagyobb azok tábora, akik hasonló korlátozásokat vezettek be.

Az ESMA elismeri a short pozíciók kereskedési stratégiákban való érvényességét, azonban véleményük szerint ezek a tranzakciók félrevezető piaci pletykákkal párosulva piacromboló hatással bírnak. A shortolás tiltásával a felügyelő szervek bezárják azokat a kapukat, melyek félrevezető információk terjesztésével hasznot hoztak egyes piaci szereplőknek. A francia piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés