Üzlet

A forint húzza le az OTP-t - Esik a BUX

Portfolio
Nem jó a hangulat a nemzetközi piacokon, az amerikai és ázsiai részvénypiacok többsége esett. A pesti parketten és a régió többi piacán is érezhető a rossz hangulat. A BUX reggel óta a régió sereghajtója, esését a MOL és az OTP gyengülése okozza. A forint folyamatos gyengülése rossz hatással van a bankpapír árfolyamára.
Az amerikai piacok tegnap alapvetően gyenge teljesítményt nyújtottak, hiszen a három vezető index közül kettő csökkent, míg egy alig mozdult el előző napi záróértékétől. Ázsiában már rosszabb volt a hangulat, több vezető benchmark is jelentős veszteséget szenvedett el.

A nemzetközi kedvezőtlen hangulat a régiós piacokon is érződik, így ott is csökkenéssel indult a mai kereskedés. Jelenleg a BUX-hoz hasonlóan a legtöbb index negatív tartományban tartózkodik. A pesti börze a régió sereghajtója, míg a régió legjobban teljesítő indexe a bolgár SOFIX.

A forint húzza le az OTP-t - Esik a BUX
A blue chipek többsége gyengélkedik ma, az OTP már 1 százalékos csökkenésnél is nagyobb esést mutat, így már harmadik napja folyamatosan esik. A hazai fizetőeszköz gyengélkedése nagy mértékben kihat a bankpapír árfolyamára, ezzel magyarázható a mai rossz teljesítménye.

A forint húzza le az OTP-t - Esik a BUX
A nagypapírok között a MOL szenvedte el legnagyobb visszaesést a reggeli nyitás óta, már 1,7 százalékot gyengült. Az MTelekom szintén gyengélkedik, árfolyam már 0,7 százalékkal került lejjebb.

A forint húzza le az OTP-t - Esik a BUX
A gyógyszergyártók egyelőre még pozitív tartományban tartózkodnak, azonban jelentős emelkedést még nem sikerült produkálniuk.

Az E-Star közölte, hogy a társasághoz érkezett tulajdonosi igazolások alapján megállapításra került, hogy a 2013. március 14. 10.00 órára meghirdetett közgyűlés nem lesz határozatképes, ezért az nem kerül megtartásra. A társaság emellett közölte, március 22-én tartja újabb hitelezői tárgyalását. Az eddigi kereskedésben a vállalat 1,7 százalékot vesztett értékéből.A Rába közölte: 2013. április 12-én 10 órakor tartja éves rendes közgyűlését a vállalat Kereskedelmi Központjában (Hotel Konferencia, 9022 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.). A papír árfolyama a nyitást követően 2,6 százalékot erősödött.

A forint húzza le az OTP-t - Esik a BUX
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
GettyImages-1126212271