Előfizetői tartalom

Dübörög a rezsigőzhenger: újabb nap, újabb törvény

MTI
A fogyasztók adminisztratív és anyagi terheinek csökkentését célzó törvénymódosításokat fogadott el az Országgyűlés hétfőn, a jogszabály szerint az energiaszolgáltatóknak kell nagyobb terhet vállalniuk a jövőben. A mai napon újabb rezsitörvényt tárgyalnak a parlamentben, ami szerint július 1-től a vízközmű-szolgáltatás és a hulladékkezelés ára is 10%-kal mérséklődne.

A fideszes Németh Szilárd, Wintermantel Zsolt és Zsigó Róbert javaslatát 307 igennel, ellenszavazat nélkül, 11 független képviselő tartózkodása mellett fogadta el a parlament. A változtatás után a szolgáltatóknak az eddigi évenkénti leolvasással szemben - ha a fogyasztó ezt kéri - negyedévente kell díjmentesen leolvasniuk a mérőórákat, és ennek lehetőségét este nyolc...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés