Előfizetői tartalom

Zuhan a török piac, hiába a jegybank akciója

Portfolio
Több hete már, hogy Törökországban heves tüntetések kezdődtek, melyek révén egyrészt a líra újabb és újabb mélypontra kerül a dollárral szemben, másrészt az ország részvénypiaca is mélyrepülésbe kezdett. A helyzettel kapcsolatban számos elemzői kifejtette már véleményét: Timothy Ash, a Standard Bank szakértője szerint itt lenne az ideje a fegyverszünetnek, és mihamarabb vissza kell térni a kormánynak a korábbi piacbarát politikához.

Több hete tartanak Törökországban azok a tüntetések, melyek egy isztambuli tér átalakítása miatt kezdődtek. A politikai feszültség mind a tőke- mind a pénzpiacon éreztetik kedvezőtlen hatásukat. A török líra a dollárral szemben az utóbbi mintegy 2 hónapban az 1,8 körüli szintről az 1,95-ös szint felé szökött annak ellenére, hogy a központi bank dollár eladással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés