Előfizetői tartalom

Csalódást okozott a Google

Portfolio
A Microsoft gyorsjelentéséhez hasonlóan a Google negyedéves számait sem fogadták kitörő lelkesedéssel a befektetők: a részvények 4% feletti esést könyveltek el a zárás utáni kereskedésben. Az internetes óriás mind a bevételek, mind a profit szintjén növekedésről számolt be az időszakra, viszont az elemzői várakozásokhoz képest csalódást okozott. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevételek és a nettó eredmény 15%-kal emelkedett a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. - Az egyszeri tételektől tisztított EPS viszont csökkent év/év alapon. - A keresésekhez kapcsolt hirdetések üzletágban intő jel, hogy a hirdetések árai csökkennek: a kattintásonkénti bevételek 6%-kal estek. - Az árfolyam esett a gyorsjelentésre.

Várttól elmaradó bevétel és profit Mind a bevételek, mind az egy részvényre jutó eredmény tekintetében az elemzői várakozásoktól elmaradó számot közölt második negyedéves gyorsjelentésében a Google. A partnereknek továbbított jutalékok nélkül 11,1 milliárd dolláros bevétellel zárta a negyedévet, az egyszeri tétektől tisztított egy részvényre jutó eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés