FONTOS Nagyot esett a háztartási napelemek népszerűsége
 
Előfizetői tartalom

Kedvező negyedév a TVK-nál

Portfolio
A TVK profitabilitása tovább javult az idei második negyedévben, a társaság 2008 negyedik negyedéve óta nem látott nyereséget ért el EBITDA-soron. Az iparági környezet az időszak során összességében kedvező volt, bár a folyó negyedév eddig eltelt részében már megtörni látszik a pozitív trend. A gyorsjelentés főbb pontjai az alábbiak: - tovább javuló eredményesség, melyet az alapanyag és végtermék árak egymáshoz viszonyított kedvező változása, a termelés és értékesítés növekedése és az energiaárak csökkenése magyarázott; - 7 milliárd forint feletti EBITDA, aminek következtében a 12 havi gördülő érték tovább emelkedett; - a működési költségek összességében mérsékelt csökkenést mutattak; - kedvező hangvételű menedzsment kommentár; - a butadién üzem munkálatai a terveknek megfelelően haladnak.

A TVK-t továbbra sem követ egyetlen elemző sem olyan szorosan, hogy profit becslést is adott volna, így várakozáshoz nem hasonlítható az eredmény. Az iparági környezet a negyedév során összességében kedvező volt, melynek révén a TVK profitabilitása tovább javult, EBITDA-soron a társaság 7 milliárd forint feletti nyereséget ért el, ami 2008 negyedik negyedéve óta a legmagasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés