Üzlet

130 milliárd dollárért vásárolnák ki a Vodafone-t

Portfolio
Idén áprilisban már megjelentek hírek arról, hogy az amerikai távközlési óriás, a Verizon "kivásárolná" a Vodafone-t az amerikai közös vállalatukból, a Verizon Wireless-ből. A Bloomberg értesülései szerint úgy tűnik, hogy a tranzakció előkészítése a célegyenesbe érkezett, a Verizon összesen 130 milliárd dollárt adhat a Vodafone 45 százaléknyi részesedéséért.
Gigantikus tranzakció jön

A Verizon Communications és a Vodafone előrehaladott tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a Verizon kivásárolja az amerikai közös vállalatukból a Vodafone 45 százalékos részesedését, írja a Bloomberg. A Verizon amerikai bankokkal is tárgyalásokat folytat, hiszen a gigantikus tranzakció finanszírozásához szüksége van segítségre, több banktól összesen 60 milliárd dollárt szeretne az amerikai telekommunikációs óriás. A hivatalos bejelentésre már szeptember 2-án sor kerülhet.

A két távközlési mamutcég közötti egyeztetések már április előtt elkezdődtek, akkor a Verizon 50-50 százalékban részvénnyel és készpénzzel fizetett volna összesen 100 milliárd dollárt a Verizon Wireless-ben meglévő 45 százalékos Vodafone részesedésért, azóta azonban javítottak az ajánlatukon. Az új ajánlat része lehet az is, hogy az amerikai mobilcég eladja a Vodafone-nak a Vodafone Italia-ban meglévő 23 százaléknyi részesedését, ez nagyjából 4 milliárd eurót érhet.

A tranzakció mindkét félnek hozhat előnyöket, a Verizon megszerzi a teljes irányítást és az osztalék 100 százalékát az egyik legprofitábilisabban működő amerikai mobilcégben, a Vodafone pedig a tranzakcióból származó készpénzből törleszthetné hatalmasra duzzadt adósságállományából.

Folytatódhat a konszolidáció

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett az amerikai távközlési piac konszolidációjával kapcsolatban, a piacon lévő cégek igyekeznek egyre hatékonyabban működni, ehhez pedig igyekeznek lefedettségüket és ügyféltáborukat növelni. Májusban a Deutsche Telekom amerikai leányvállalatát, a T-Mobile USA-t egyesítették a MetroPCS-sel, a japán SoftBank pedig júliusban szerzett irányító részesedést a Sprint Nextel-ben 21,6 milliárd dollárért.

130 milliárd dollárért vásárolnák ki a Vodafone-t


130 milliárd dollárért vásárolnák ki a Vodafone-t
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell