Előfizetői tartalom

Remekelt a magyar tőzsde pénteken

Portfolio
A vezető nyugat-európai indexek a csütörtöki záróértékeik közelében ingadoznak a nyitás óta, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy nem került publikálásra iránymutató makroadat, és nem láttak napvilágot újabb fejlemények a Fed eszközvásárlási programjával, illetve a szíriai katonai akcióval kapcsolatban. A kereskedés második felében viszont a vártnál gyengébb kiskereskedelmi adatok érkeztek az USA-ból, melyek felerősítették azokat a spekulációkat, hogy a Fed későbbre halaszthatja eszközvásárlási programjának lassítását. Ez pedig azt eredményezte, hogy az amerikai indexek a Nasdaq kivételével erősödnek a nyitás óta, ami újabb lendületet adott a magyar tőzsdének. Ennek köszönhetően pedig a hazai piac erősödéssel zárta a pénteki kereskedést, amit az összes hazai blue chip támogatott.

2013. szeptember 13. 17:17 Megosztás Az összes hazai blue chip hozzájárult a sikerhez A magyar tőzsde függetlenítette magát az európai piacoktól, és erősödött pénteken. A BUX értéke több mint 0,7 százalékot erősödött, amihez 4,5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés