Előfizetői tartalom

Kirobbanó erőben az amerikai autóipar

Portfolio
Zsinórban 2014 lehet az ötödik olyan év, amikor az amerikai autópiac növekedést mutat, ez pedig a második világháború óta csupán a második ilyen alkalom lenne. A recesszióból való felépülés olyannyira erős volt eddig, hogy jelenleg leginkább az a kérdés, vajon elérjük-e ismét a 2000-es évekre jellemző rekord értékesítési szinteket - írja a Bloomberg.

A Bloomberg által készített elemzői konszenzus szerint jövő évben 16,1 millió darabra emelkedhet az úja autók és kishaszon járművek értékesítése a tengerentúlon, ez mintegy 500 000 darabbal több, mint amit az idei évre várnak az ágazati szakértők. A korábbi rekord azonban így sem lenne még meg, 2007-ben ugyanis 17,4 millió darabos értékesítést regisztráltak. Legutóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés