Előfizetői tartalom

Nem csak a nyugdíjra kell célzottan megtakarítani

Portfolio
A pénztári szektorban az utóbbi években növekedést egyedül az egészségpénztárak tudtak elérni, ma már tágan értelmezve a lakosság negyedét érik el az intézmények. A tagdíjbefizetések évről-évre növekednek, viszont a befizetések többsége a munkáltatóktól érkezik. A kedvező piaci folyamatok az OTP Egészségpénztáránál is láthatók, bár a munkáltató befizetések azért is tudtak nagyobb mértékben megemelkedni, mert a Postás Egészségpénztár beolvadt az intézménybe. A nehéz gazdasági körülmények és a befizetések rövid időn belüli felhasználása ellenére a szektorban felhalmozott vagyon mára meghaladja az 50 milliárd forintot. A szektornak óriási szerepe van, mert az egészségügyi kiadások a jövőben dinamikusan emelkednek, célzott megtakarítással azonban a lakosságra nehezedő teher csökkenthető - mondta el Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Az október 29-i OTP-Portfolio.hu Öngondoskodás az Egészség Jegyében Konferencián is részt vesz Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója. Portfolio.hu: A pénztári szegmensek között egyedül az egészségpénztárak tudtak az utóbbi években taglétszám-növekedést felmutatni. Ön szerint minek köszönhető mindez? Studniczky Ferenc: Az egészségpénztárak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái