Előfizetői tartalom

Nem csak a nyugdíjra kell célzottan megtakarítani

Portfolio
A pénztári szektorban az utóbbi években növekedést egyedül az egészségpénztárak tudtak elérni, ma már tágan értelmezve a lakosság negyedét érik el az intézmények. A tagdíjbefizetések évről-évre növekednek, viszont a befizetések többsége a munkáltatóktól érkezik. A kedvező piaci folyamatok az OTP Egészségpénztáránál is láthatók, bár a munkáltató befizetések azért is tudtak nagyobb mértékben megemelkedni, mert a Postás Egészségpénztár beolvadt az intézménybe. A nehéz gazdasági körülmények és a befizetések rövid időn belüli felhasználása ellenére a szektorban felhalmozott vagyon mára meghaladja az 50 milliárd forintot. A szektornak óriási szerepe van, mert az egészségügyi kiadások a jövőben dinamikusan emelkednek, célzott megtakarítással azonban a lakosságra nehezedő teher csökkenthető - mondta el Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Az október 29-i OTP-Portfolio.hu Öngondoskodás az Egészség Jegyében Konferencián is részt vesz Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója. Portfolio.hu: A pénztári szegmensek között egyedül az egészségpénztárak tudtak az utóbbi években taglétszám-növekedést felmutatni. Ön szerint minek köszönhető mindez? Studniczky Ferenc: Az egészségpénztárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés