Előfizetői tartalom

Itt egy jóslat 2014-re!

Portfolio
Folytatódhat a szárnyalás jövőre az európai tőzsdéken: A Nomura 2014-es stratégiája szerint 14%-os emelkedés jöhet a részvénypiacokon, viszont az év végén elmaradhat most a rali. Míg idén az árazási szintek emelkedése hajtotta felfelé a tőzsdéket, addig jövőre az ismét fellendülő profitnövekedésé lehet a főszerep. A Nomura elemzői kifejezetten optimisták az európai tőzsdékre, a ciklikus szektorokat ajánlják felülsúlyozásra, azon belül is a légitársaságok, a bankok, a logisztikai vállalatok, a média és a technológia szektor a kedvencei. A regionális ajánlás a kockázatosabbnak tartott országokat, mint Olaszország, vagy Spanyolország preferálja, valamint azokat, ahol nagy a ciklikus szektorok súlya, ez alapján pedig Németország és Svédország áll a lista élén a Nomuránál.

Kitart a rali jövőre is!. Kétszámjegyű emelkedés jöhet jövőre az európai részvénypiacokon a Nomura stratégái szerint. Idén az értékeltségi szintek emelkedése segítette felfelé a tőzsdéket, jövőre azonban a profitnövekedés lehet az elsődleges hajtóerő, hosszabb távon pedig a kockázati prémiumok csökkenése és a tőkeáramlások biztosíthatják a szárnyalást. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés