Előfizetői tartalom

Jön a tél - Bajban a légitársaságok?

Portfolio
Még csak most kezdődik a légitársaságok szezonálisan legnehezebb időszaka, a téli szezon, amit a légitársaságok részvényei már most eséssel üdvözölnek. Az elmúlt napokban a szektor nagy európai szereplői közül többek között a Ryanair, a Lufthansa és az Air France is lefelé vette az irányt. A szektor egyébként is nehéz terep a befektetőknek, hiszen ciklikus iparágként a gazdasági fellendülés kedvez a cégeknek, viszont ha ez az olajár emelkedésével együtt jár, akkor a költségek növekedése rombolja a profitabilitást. Az elmúlt másfél évtizedben gyenge profitot termelő szektort most sorozatos profit warningok, az olajár emelkedése és a madárinfluenza ismételt felbukkanása is sújtja, így a kilátások nem túl kedvezőek azután, hogy idén hatalmas szárnyalást mutatott a szektor a részvénypiacon.

Nehéz hónapok várnak a légitársaságokra. A téli időszak szezonálisan a leggyengébb az európai és az amerikai légitársaságok számára, most az emelkedő olajár, a Kínában ismét felbukkanó madárinfluenza is nehezíti a szektor egyébként sem könnyű helyzetét. Az elmúlt hónapokban nem egy légitársaság lepte meg profit warninggal a befektetőit és a kilátások sem adnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés