Előfizetői tartalom

Vallottak a kutasok: 34 millió literrel többet tankoltunk

Portfolio
A harmadik negyedévben elindult kedvező folyamatok folytatódtak 2013 utolsó három hónapjában a hazai üzemanyagpiacon a MÁSZ legfrissebb statisztikái szerint. A szervezet adatai alapján 2013 negyedik negyedévében 5%-kal több üzemanyag fogyott a hazai kutakon év/év alapon. Az előző negyedévhez hasonlóan a növekedésből szinte csak a gázolaj vette ki a részét, de a 98-as benzinből is több fogyott. A 95-ös benzin is másolta az előző negyedévi változást, szinte alig fogyott több, mint a megelőző év hasonló időszakában.

A MÁSZ adatai szerint a bázisidőszakhoz képest 5%-kal emelkedett az üzemanyagfogyasztás Magyarországon 2013 negyedik negyedéve során, mely így 719 millió litert tett ki. Ennél magasabb értéket (a negyedik negyedévek között) legutóbb 2011 negyedik negyedévben láthattunk. A hazai üzemanyag-fogyasztás visszaesése az utóbbi években töretlennek volt mondható, mostanra azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés