Üzlet

Egymás után kalapálták el a magyar részvényeket

Portfolio
Tegnap nagyot emelkedtek a tőzsdék Amerikában, amit ma reggel csak részben tudtak lekövetni a piacok Ázsiában, a japán Nikkei például 2 éves csúcsra emelkedett. Az európai tőzsdék az előző napi záróértékük közelében mozogtak a nap folyamán, a magyar börzét azonban rendesen elkalapálták, a BUX végül 1,2 százalékos mínuszban zárta a napot.

Elkalapálták a magyar tőzsdét

Csúnya napot zártak a blue chipek a magyar tőzsdén, a Richter 2,2 százalékot, a Magyar Telekom 1,5 százalékot, a Mol 1,1 százalékot, míg az OTP papírjai 0,3 százalékot estek. A BUX végül alulteljesítőként 1,1 százalékot mínuszban zárta a napot.


Egymás után kalapálják el a magyar részvényeket

Reggel még az OTP-nek köszönhetően felülteljesítőként indított a magyar tőzsde, azonban a nap folyamán megjelentek az eladók a piacon, előbb a Magyar Telekom (-1,7%), később a Richter (-1,9%), most pedig a Mol (-1,2%) részvényeit vették tűz alá a befektetők. Az OTP egyelőre ellenáll, bár a délelőtti fél százalék körüli pluszhoz képest némileg a magyar nagybank papírjait is leütötték, jelenleg 0,1 százalékot pluszban áll az árfolyam.


Beesett a BUX

Míg Európában nagyobb elmozdulásokat nem láthatunk, addig a magyar tőzsde már 0,6 százalékot esett, a Magyar Telekom (-1,7%) után a Richter (-1,6%) papírjait is elkezdték adni a befektetők. A többi blue chip közül a Mol 0,7 százalékot esett, míg az OTP egyedüliként 0,4 százalékot emelkedett.


Megütötték a Magyar Telekomot

Lefordult a BUX délelőtti órák végéhez közeledve, a magyar börze jelenleg 0,3 százalékos mínuszban áll. Ez főként a Magyar Telekom 2,1 százalékos gyengülésének tudható be, de a Richter is 0,7 százalékot, míg a Mol 0,5 százalékot gyengült. A blue chipek közül egyedül az OTP papírjai erősödtek 0,6 százalékot.


Itt az első 10 000 forint feletti célár az OTP-re!

Javított az OTP-részvényekre adott ajánlásán a Morgan Stanley.
Tovább

Tovább emelkedik az OTP

Ahogy arra a határidős indexek állása alapján számítani lehetett Európában mérsékelten esnek a főbb részvényindexek, míg a BUX felülteljesítőként a BUX 0,2 százalékot emelkedett. A blue chipek közül az OTP 0,5 százalékot, a Richter 0,3 százalékot erősödött, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékot, a Mol papírjai pedig 0,2 százalékot estek. A magyar nagybank emelkedése főként annak köszönhető, hogy egyenlő súlyozásról felülsúlyozásra javította az ajánlását az OTP-re a Morgan Stanley, a célárat pedig 10 143 forintra emelte az elemzőház.


Tovább szárnyal az olaj

Mik az előjelek a tőzsdéken?

  • Tegnap jellemzően tombolt az optimizmus az amerikai piacokon, a vezető részvényindexek mind erős pluszban zártak, így a Dow 0,4 százalékot, az S&P 500 és a Nasdaq is 0,5 százalékot emelkedett. A pozitív hangulat részben a nyersanyagpiacnak volt köszönhető, mivel Szaúd-Arábia és Oroszország megegyezett abban, hogy 2018 márciusáig meghosszabbítják az eredetileg 2017 első félévére szóló olajkitermelés-csökkentési megállapodásukat. Bár a korábbi megállapodás kiterjesztésére számítani lehetett, az időzítés, a kiterjesztés hossza és a közlemény határozott megfogalmazása mégis pozitív meglepetést okozott és érdemi áremelkedést indított el az olajpiacon. Ennek következtében az észak-amerikai Wti még a ma kora reggeli kereskedésben is 0,6 százalékot, a Brent olaj árfolyama pedig 1,87 százalékot emelkedett. A Brent árfolyama egyébként csak a múlt héten 9 százalékkal került feljebb, így újra megközelítette az 50 dollárt a hordónkénti olaj ára.
  • Ázsiában már vegyes volt a kép a reggeli kereskedésben, a japán Nikkei az energetikai papíroknak köszönhetően két napi esés után ma már 0,3 százalékot, míg az ausztrál ASX 0,2 százalékot emelkedett. A hongkongi Hang Seng 0,1 százalékot, míg a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékot esett.
  • A vezető európai határidős részvényindexek állása alapján mérsékelt mínuszban nyithatják a napot a tőzsdék Európában. Tegnap egyébként index szinten nem láthattunk nagyobb elmozdulásokat, a DAX és az angol CAC 40 is 0,3 százalékot pluszban zárt, míg a BUX minimális, 0,1 százalékos emelkedést mutatott.
  • A tegnapi hackertámadás után a nemesfémek, mint menekülőeszközök árfolyama tovább emelkedik, az arany 0,3 százalékot, míg az ezüst árfolyama 0,9 százalékot emelkedett.

Mire figyeljünk ma?

Ami a fontosabb adatközléseket illeti itthonról, Olaszországból és az eurozónából megérkeznek az első negyedévre vonatkozó GDP becslések, míg Németország a ZWE gazdasági hangulatindexét teszi közzé.Tovább szárnyal az olaj
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
posterminal bankkartya card