Előfizetői tartalom

Figyelmeztették a kormányt a kémények miatt - Életveszélyes lehet a tervezet

Portfolio
Levegőtisztaság-, illetve egészségvédelmi szempontból aggályosnak tartja a rendszeres, kötelező kéményellenőrzés választhatóvá tételét a családi házak esetében Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója, az alapvető jogok biztosának helyettese. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerint az előző héten a belügyminiszter által benyújtott törvénymódosító javaslat elfogadása esetén közvetlenül veszélyeztetné az emberek élethez és egészséges környezethez való jogának érvényesülését, és arra kérik a jogalkotót, hogy "a lakossági adminisztrációs terhek könnyítése érdekében javasolt lépéseivel a lakosság egészségi állapotát, a környezet értékeinek védelmét ne tegye ki veszélynek a folyamatos kötelező ellenőrzés elhagyása révén".

Amint arról beszámoltunk, Pintér Sándor belügyminiszter szeptember 21-én csütörtökön nyújtotta be az egyebek mellett a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény újabb módosítását is tartalmazó törvényjavaslatát. Ennek értelmében a családi házak esetében kizárólag az épület tulajdonosán múlna, hogy igénybe veszi-e a kéményellenőrzést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái