Üzlet

Kezdik bedobni a törölközőt a Telekom-részvényesek

Portfolio
Az elmúlt közel egy évben a Magyar Telekom árfolyama gyakorlatilag tetszhalott állapotban volt, a grafikonon csak oldalazás látszik, a volatilitás alacsony, a forgalom is gyér. Az elmúlt hónapokban lassú lecsorgás volt jellemző, az elmúlt néhány napban azonban elkezdett meredekebben esni az árfolyam, és egyre közelebb került a lokális mélypontokhoz.

Kezdik bedobni a törölközőt a Telekom-részvényesek
A mai eséssel közel került az árfolyam a 456 forintos lokális mélyponthoz, amit két hete, január elején és tavaly május végén is elért, ha az a szint elesik, akkor a tavaly május közepi 453 forintos mélypontok elérése következhet, és ha az a szint is elesik, akkor 2016 október óta nem látott szintre eshet a Telekom.

Miért nem a befektetők kedvence a cég? Annak ellenére, hogy a vállalat számai jelenleg kifejezetten jók, több tényező is nyomás alatt tartja az árfolyamot:
  • Az elmúlt hónapok hírei alapján a magyar távközlési piac alapos átalakulás előtt áll, az agresszív árazásáról ismert Digi akár már idén nyáron mobilszolgáltatást indíthat, a Telenor hamarosan új vevőhöz kerülhet, akár állami mobilcég is indulhat, a UPC és a Digi masszív vezetékes hálózatépítésben van, ráadásul a Vodafone is saját hálózatot épít, ez mind abba az irányba hat, hogy a következő években csökkenjenek a hazai távközlési szolgáltatások árai.
  • Jövőre frenkvenciatender lesz, a lejáró frekvenciák meghosszabbítása, és a 700 MHz-es frekvenciaállomány értékesítése is megtörténik, ezzel kapcsolatban pedig sok a bizonytalanság, nem csak az árazásban, hanem azt sem lehet tudni, hány szereplő szeretne majd frekvenciákat szerezni.
  • A Roam Like at Home szabályozás miatt a Telekomnak folyamatosan veszteségei keletkeznek, és bár ezek csoportszinten mérsékelten hatnak (részben amiatt, mert a visitor bevételek a vártnál magasabban alakulnak), az adatforgalom bővülésével akár egyre nagyobb veszteségeket okozhatnak.
  • A Telekom vezetése a bizonytalanságok miatt, abszolút indokolhatóan nem emelt osztalékot, elképzelhető, hogy azok is elkezdték zárni pozícióikat, akik arra számítottak, hogy a 25 forintnál magasabb lesz a részvényenkénti osztalék.


Kezdik bedobni a törölközőt a Telekom-részvényesek
GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Paks nuclear power plant
modern irodabelso emberekkel
Flags in front of the European Parliament
ujportfolio
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-140837560